ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов заяви, че ГЕРБ няма да прави коалиция с БСП и ДПС

“Коалиция с БСП и ДПС няма да правим”. Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той се обърна към представителите на медиите в Народното събрание с упрек, тъй като според него част от тях са представили грешна информация относно негово изказване от вчера. Той посочи, че очевидно е останал неразбран, защото коалиция с БСП и ДПС не е казвал, че ще има, както се намеквало в медийното пространство.

“Ние предлагаме само личности, за да не може ПП и ДБ да се хванат и мокрият им сън да стане реалност – ГЕРБ, БСП и ДПС, за да ни биели на местните избори. Няма да стане, няма да го позволя. Няма да допусна да ми залепите етикети”, обърна се той към медиите.

По думите му личностите в парламента, не партиите, трябва да вземат решение дали да се отива на избори, или не.

Има такъв народ“ бяха първите, които употребиха думата “чегъртане”. Срещу безотговорността на ПП-ДБ личностите в парламента, а не партиите, трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не. Всичките ви анализатори обясняват колко е лошо и пагубно да се отиде на избори“, добави още лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза, че още преди да са започнали преговорите на партията с останалите политически сили вече има коментари кой щял да бъде помощното колело. “Щом всички в купом искаме да паднем в пропастта, ще паднем“, обърна се Бойко Борисов към лидерите на другите партии.

Той пожела здраве на президента Румен Радев, защото по думите му ще управлява още дълго и е последното спасение на българите в момента.Това го казвам на Христо Иванов, Атанас Атанасов и всички тези, които стоят отстрани от ДБ-тата, срамуват се от ПП-тата, но мълчат, потривайки ръчички, че може да вземат нещо в местната власт“, заключи Борисов.

Припомняме, че за днес са насрочени разговори на ГЕРБ-СДС с представители на парламентарни групи в Народното събрание, след като през последните седмици от формацията водиха такива с ПП-ДБ. В 11:00 часа е срещата с ДПС, в 13:00 часа – с БСП, в 15:00 часа – с ИТН. За петък, в 11:00 часа, е насрочен разговорът с “Възраждане”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст