ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Жертви на катастрофи искат електронизация при автошколите

От Асоциацията на пострадалите при катастрофи настояват обучението в автошколите да бъде електронизирано.

По повод снощната тежка катастрофа в София, при която 18-годишен шофьор предизвика катастрофа и отне живота на двама младежи – момче и момиче, Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи коментира, че обучението в автошколите у нас е неефективно.

В интервю за БНР Тодоров изрази категоричната позиция, че е необходима електронизация на обучението в автошколите. В момента целият курс се описва на хартиен картон, който винаги може да бъде коригиран.

Тодоров посочва, че не винаги курсистите се обучават да управляват автомобил при различни метеорологични условия, в различна част от денонощието, на магистрали и в трафик в градски условия. Той настоява да се въведат задължителни часове в рамките на шофьорските курсове, които да бъдат изпълнявани и на магистрала, и вечер, и в тъмната част на деня, и в натоварен трафик, тъй като по думите му при сегашния тип обучения младите шофьори са недостатъчно обучени.

От друга страна преди близо месец – на 15 април от Автомобилната администрация въведоха промени, които са свързани с изпитите – както теоретичните, така и практическите. Бяха въведени анализи на видеоклипове, а маршрутът при практическия изпит се избира от техническо средство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст