ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдят Apple за 2 милиарда долара

Тъмни облаци са надвиснали над лейбъла на Стив Джобс.

Корпорацията Apple е обвинена в използването на некачествени батерии. Според „Ройтерс в иска е записано, че целта й е умишлено да забави работата на по-старите модели на култовия смартфон, водейки до ускореното изтощаване на самите батерии.

Ето защо няма нищо чудно в неотдавнашните действия на американския бранд, който призова Апелативния съд в Лондон да блокира колективен иск на стойност 2 млрд. долара. Ищецът се явява Джъстин Гутман, ръководител на отдела за защита на потребителите на iPhone в Обединеното кралство.

Батериите за iPhone.
Батерия за iPhone.

Адвокатите на Гутман твърдят, че от Apple не само са скрили проблемите с батериите в някои модели телефони, но и тайно са инсталирали инструмент за управление на захранването, ограничаващ производителността на смартфоните.

В своя защита технологичният гигант заяви, че искът е „неоснователен” и категорично отрече батериите за мобилните телефони да са били дефектни, с изключение на малък брой за моделите от серията iPhone 6s, за които от компанията неотдавна предложили да ги заменят безплатно.

Apple.
Apple.

Нещо повече – британският говорител на потребителите на iPhone на острова даже поиска от лондонските магистрати делото час по-скоро да бъде внесено в съда. Междувременно адвокатът на Apple – Дейвид Уолфсън – заяви, че в съдебния иск всъщност се твърди, че „не всички батерии могат да осигурят необходимата пикова мощност при всички обстоятелства и по всяко време“, което е характерно за всички устройства, захранвани с батерии.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст