ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР има данни кой поръча и извърши атентата срещу Гешев

Иван Демерджиев

МВР разполага с информация за поръчителите и извършителите на бомбената атака срещу главния прокурор Иван Гешев, съобщи в парламента служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. “Има информация за поръчителите и извършителите на взрива срещу главния прокурор Иван Гешев, но тя е оперативна – голяма част от нея се обработва от анализаторите, които изпрати Европол”, уточни той. Демерджиев е в Народното събрание за изслушване в рамките на парламентарния контрол.

“Ще направим всичко необходимо с целия ресурс и партньорските служби, за да стигнем до извършителите и поръчителите на този взрив. Има конкретни данни, които сочат към определени лица. До момента не съм казвал нищо по-различно от това, което изнесе главният прокурор и заместникът му. Казах огледално фактите такива, каквито са. И винаги ще го правя”, посочи Демерджиев и допълни, че когато се води едно такова разследване, то трябва да е напълно безпристрастно, а по думите му прокуратурата знае как да обезпечи това.

По повод войната по пътищата и последните тежки инциденти със загинали и пострадали хора, вътрешният министър заяви, че МВР отдавна е взело мерки. “Това, което обаче, не е удовлетворително, е, че няма резултати”, допълни той. “Ние започнахме безкомпромисна борба с пияните и дрогираните шофьори, но както виждате при последния случай момчето няма нито алкохол, нито наркотици в кръвта. Става въпрос просто за един млад шофьор, който за съжаление, подценявайки възможностите си и ситуацията, подхождайки безотговорно, е довел до смъртта на двама млади. В значителна степен е предопределил и своя живот, както и този на близките си”, каза още министър Демерджиев.

Той призова институциите, които отговарят за пътищата, да си зададат въпроса – кой отговаря за светофарните уредби, за легналите полицаи, кой трябва да обезпечи условията. “Ще припомня, че мобилната камера, която сложихме на мястото на инцидента, където Семерджиев уби две момичета, продължава да стои. Там имаше ангажимент да има стационарна камера и Столична община трябваше да я сложи, но няма. На други места, където също имаше такива обещания, също още няма. МВР не може да покрие всички дефицити в държавата. Стараем се, но нека всички упреци не са към нас”, допълни министърът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст