ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова се гневи – Росен Желязков да дойде на работа

Корнелия Нинова

“Един месец имаме загубено време”, възмути се лидерът на “БСП за България” Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по повод все още незапочналите работа парламентарни комисии. Тя настоя председателят на Народното събрание Росен Желязков да се яви на работа, тъй като сутринта не дошъл на председателския съвет в парламента. Нинова поясни, че днес комисиите, които ще заседават, имат само две точки в дневния си ред – приемане на правила на работа – процедура, която по думите й ще отнеме точно три минути и точка разни, в която тя предположи, че няма да бъдат включени никакви съществени неща.

Тя упрекна Росен Желязков, че като председател на Народното събрание не дава ход за съществени дейности и поясни, че от доста време чакат за приемане два законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, в който от “БСП за България” са предложили увеличени наказания за трафикантите, предложение за решение на множеството катастрофи, при които загиват хора. Нинова подчерта, че не желае повече Прокуратурата и служебният кабинет да си измиват ръцете с Народното събрание.

Веднага след като Нинова завърши изказването си, на трибуната излезе Росен Желязков, който обяви, че двата законопроекта са включени в програмата на парламента и че той е бил информиран от човек на председателския съвет, че лидерката на “БСП за България” е била уведомена.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст