ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От утре кандидат-премиерът на ГЕРБ започва разговори с останалите партии

Парламент

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел ще се срещне с представители на партиите в Народното събрание. От информацията, разпространена от ГЕРБ, става ясно, че Габриел няма да разговаря единствено с представители на “Възраждане”. По време на разискванията ще бъдат обсъдени “темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да изведе България от политическата криза”.

В срещите ще участва и ръководството на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Разговорите ще се проведат в зала “Запад” на Народното събрание:

  1. С ПГ на “Продължаваме Промяната” – “Демократична България” в 10:00 часа;
  2. С ПГ на “Движение за права и свободи” в 11:30 часа;
  3. С ПГ на “БСП за България” в 13:30 часа;
  4. С ПГ “Има такъв народ” в 15:30 часа.

Кандидатурата на Габриел не предизвика особена промяна в нагласите на останалите формации в парламента. Втората политическа сила – “Продължаваме промяната – Демократична България”, не промени позицията си, че няма да подкрепи премиер и кабинет, излъчен от първите в Народното събрание.

От ДПС са на мнение, че предложението на ГЕРБ за премиер е достатъчно рано и идва на време. От БСП смятат, че предложението на ГЕРБ е “поредната грешка на Борисов”.

От “Възраждане” подкрепят тезата, че номинацията на ГЕРБ за премиер е “симулиране на желание за кабинет”. От партията на Костадин Костадинов заявиха, че няма няма да подкрепят кабинета на Мария Габриел.

Според “Има такъв народ” номинацията е добър знак към европартньорите ни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст