ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радостин Василев обясни защо си е дал сам депутатския имунитет

Радостин Василев - министър на спорта - Има такъв народ - 2021 г.

Въпросът за моя имунитет трябваше да го обсъдя първо в групата на “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП – ДБ). Колегите бяха твърдо против да си дам сам имунитета и твърдяха, че това е шантаж от страна на главния прокурор. днес аз постъпих така, както бях решил по-рано, защото така постъпват отговорните политици. За разлика от ГЕРБ и ДПС ние в ПП отдавна говорим за оставката на главния прокурор. Ще видим дали ГЕРБ и ДПС не си правят пиар с днешното изказване на Мария Габриел. 

Това заяви пред БТВ депутатът от ПП – ДБ и бивш спортен министър Радостин Василев, който днес сам се отказа от депутатския си имунитет. 

“Аз нямам обвинение от прокуратурата или поне не знам да имам такова. Разговорът ми с колежката Христинка Иванова нито е груб, нито съм я заплашвал с нещо, нито съм я принуждавал да направи нещо против волята си. Тя беше заплашвана от ИТН. Прокуратурата спретна един фарс, защото аз винаги съм бил противник на Иван Гешев и неговите методи на работа. Готов съм да стана жертва на прокуратурата, за да покажа на българския народ, че не трябва да се страхуваме”, добави той.  

“Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Това сме го казали ясно и категорично. Няма как да ни матират. Единственият начин да се матираме сами, като направим нещо, което сме казали, че няма да направим. Няма да подкрепим Мария Габриел и първия мандат на ГЕРБ. Не мога да прогнозирам дали ще успее първия мандат, но познавайки политическите нрави у нас е твърде вероятно да има правителство на ГЕРБ”, коментира Василев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст