ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Близо 35 000 подписа за референдум за забрана на джендър идеологията в училищата

Близо 35 000 подписа са събрани до момента за провеждане на референдум за забрана на джендър идеологията в училищата – това обяви съпредседателят на Инициативния комитет за допитването адвокат Владимир Шейтанов. Той представи становището на комитета по повод решението на Европейския парламент от 10 май за присъединяването на Европейския съюз към Конвенцията за предотвратяване и борба с насилието над жени, известна като Истанбулската конвенция.

“Въпреки че актът за присъединяване на Европейския парламент предвижда частично обвързване на Европейския съюз с тази конвенция, считаме, че той нарушава императивен принцип на общностното право на Европейския съюз, а именно конституционната идентичност на страните членки. Истанбулската конвенция, като цялостен и неделим правен регулатор, не отговаря на българските културни, духовни и законодателни особености и традиции”, обясни Шейтанов.

Инициативният комитет за провеждане на референдума беше официално учреден през март. Инициативата беше представена от лидера на БСП Корнелия Нинова, включиха се учени, спортисти, лекари и общественици. Вчера, в декларация от парламентарната трибуна, Нинова призова останалите политически партии да го подкрепят.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст