ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До септември може да започне строителството по пътя Русе-Бяла

път ремонт пътища

В отговор на въпрос за „заспалите магистрали“ регионалният министър Шишков съобщи, че до август се очаква да завърши първият етап от укрепването на свлачището при тунел „Железница“ на АМ „Струма“, така да бъде пуснато движението в едната посока през съоръжението.

„Скоро ще направим първа копка, макар и в много малък участък на магистралата, с който на практика навлизаме с мисълта за дефилето. Казвам така, защото все още не е решено трасето. Там решението предстои. В това отношение магистрала Струма е другата, в която имаме голямата амбиция да я направим така, че да започне строителството, което да бъде завършено в най-кратки срокове и магистрала „Струма“  да бъде завършена в цялост“, каза арх. Шишков.

По думите му, се работи интензивно по отчуждаването на новата магистрала Русе – Велико Търново. „Очакваме септември месец в част от участъка Русе – Бяла да имаме извършено отчуждаване и готовност за започване на строителство. Всеки километър е важен и всеки фронт, който можем да дадем напред, както виждате, го даваме“, коментира министърът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст