ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йелън и Лиднер обсъждат заобикалянето на санкциите срещу Русия

Джанет Йелън Кристиан Линднер

Министрите на финансите на САЩ и Германия разговаряха в кулоарите на срещата на финансовите министри от Г-7 в Ниигата

Министърката на финанасите на САЩ Джанет Йелън се срещна днес с германския си колега Кристиан Линднер и двамата отбелязаха важността на сътрудничеството за противодействие на заобикалянето на западните санкции, наложени на Русия заради войната й в Украйна, съобщи американското министерство на финансите, цитирано от Ройтерс.

Йелън и Линднер разговаряха в кулоарите на срещата на финансовите министри от Г-7 в японския град Ниигата, на която американски представители призоваха за още по-силна подкрепа за Украйна.

“Министър Йелън изрази задоволство от тясната координация с Германия в прилагането на санкциите срещу Русия и обсъди важността на съвместните усилия за противодействие на заобикалянето на санкциите”, се допълва в изявлението.

САЩ заедно с широка коалиция други държави оказват значителна икономическа, военна и хуманитарна помощ на Украйна, като едновременно прибягват до санкции и експортен контрол, за да нанесат тежки икономически загуби на Русия.

Вчера Йелън каза пред журналисти, че инвазията “систематично е подкопала руската отбранителна индустрия и е съдействала за намаляване на печалбите, които Русия може да използва, за да финансира войната си”, а Вашингтон и коалицията тази година са съсредоточени върху противодействието на усилията на Москва да заобиколи тези санкции.

По време на срещата си с Линднер Йелън е отбелязала също важността на изграждането на чиста, сигурна и гъвкава глобална верига за доставки на енергия и потвърди споделения ангажимент за тясно партньорство в областта на данъците, посочи още американското финансово министерство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст