ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова: Не сме получавали предложения за разпределение на министерства

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нарече “манипулация, лъжи и интриги” информацията, че вече има разпределение на министерства. “Нито ние, нито другите партии сме получавали предложения или искания. Нито са водени разговори за това”, посочи още тя от кулоарите на парламента.

Нинова коментира и срещата на БСП с Мария Габриел: “Обезпокоени сме от някои неща. Например бюджетът за 2023 г. С какъв дефицит – с 3%, със 7%, ще има ли увеличение на доходите? Виждате, че някои топлофикации искат шоково поскъпване. Сериозният подход изискваше друг начин на работа”.

Според нея от ГЕРБ не говорят за политическа формула и още от самото начало са стартирали със сбъркана концепция. “Има два подхода за правителство – ГЕРБ си предлага премиер, предлага приоритети, предлага си правителство на малцинството. Вторият, който според нас беше правилният, е да се свика лидерска среща. Те избраха първия вариант – грешка след грешка всеки ден”, смята още лидерът на БСП.

На въпрос дали са получили покана за лидерска среща от страна на ГЕРБ-СДС, Нинова отговори, че отдавна се говори за такава, но покана не са получавали.

Според нея първата и втората политическа сила в 49-ят парламент са загубили на държавата един месец с тяхното “джентълменско споразумение”, което е довело до още повече хаос.

Нинова отправи обвинение срещу част от държавните мъже в България. “Откакто г-н Борисов представи Мария Габриел за кандидат за премиер, нещо не го виждам на работа. Много удобно. Буташ напред един кандидат и се скриваш отзад, и гледаш отстрани. Между другото, забелязвам, че доста държавни мъже изчезнаха. Кирил Петков и Асен Василев отидоха на семинар в Прага. Борисов се скри, след като пусна Габриел напред. Гешев се скри след опита за атентат. Радев отиде в ЮАР, когато трябва да връчи първия мандат”, подчерта още лидерът на социалистите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст