ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Новият главен изпълнителен диретор на Туитър може да е жена

Директорът по продажбите на NBCUniversal Линда Якарино води преговори за назначаването ѝ за нов главен изпълнителен директор на Twitter. Това съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на източници.

Според изданието, Якарино е работила в NBCUniversal повече от десет години. През цялата си кариера тя се застъпва за подобрени методи за оценка на ефективността на рекламата.

На 11 май собственикът на Twitter Илон Мъск обяви на страницата си в едноименната мрежа, че ще напусне поста главен изпълнителен директор в рамките на шест седмици, като вече е намерен нов кандидат. “Имам удоволствието да съобщя, че наех нов главен изпълнителен директор за X/Twitter. Тя ще поеме задълженията си след около шест седмици”, написа той. Според изданието, новият изпълнителен директор ще е жена.

Мъск също отбелязва, че ще заеме поста изпълнителен председател и технически директор на компанията. Неговите задачи ще включват също софтуерен контрол и системна администрация.

На 7 октомври 2022 г. Мъск сключи сделка за 44 милиарда долара за закупуване на Twitter. Веднага след това той уволни членове на мениджърския екип, включително главния изпълнителен директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал. Както става ясно от документите, публикувани в базата данни на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Мъск също така разпуска борда на директорите и става едноличен ръководител на компанията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст