ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

СО ще постави на 4 места в София стълбове за монтиране на камери за скорост

Столичната община ще  постави на 4 места в София стълбове за монтиране на камери за скорост. Местата са избрани по брой регистрирани нарушения и инциденти (на бул. “Черни връх”, бул. “Ал. Малинов”, бул. “Цар Борис III” и на Околовръстния път). До месец ще бъдат предоставени 5 нови мобилни камери за контрол на скоростта, които ще бъдат предоставени на Пътната полиция в София.

Кметът Йорданка Фандъкова поиска и законодателни промени, като се мотивира:

“Статистиката, която събрахме, е смразяваща –  между 80 и 100 хиляди засечени превишения на разрешената скорост само за месец. Засечени  198 км в час по булевард “България”, 160 км/ч по бул. “Александър Малинов”, 153 км/ч по булевард “Черни връх”, 154 км/ч по бул. “Сливница”, 159 км/ч по булевард “Тодор Александров”. Това са “рекорди” само за месец април. Но тук не става въпрос за шампиони – тук става въпрос за потенциални убийци”.

“Дължим конкретни ангажименти и резултати заради загиналите по пътищата. На тази война по пътищата, на която се избиват невинни, трябва да отговорим с борба срещу високата скорост, трябва да натиснем нейната спирачка”, посочи още Фандъкова.

“Нужни са ангажименти, които има Софийска община, камери за скорост с незабавни санкции от МВР, незабавни наказания от съдебната власт, и най-вече законодателни промени, за да се реализира всичко, което имаме като ангажименти”, добави тя.

200 полицаи допълнително ще следят пътната безопасност в София, потвърди министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, като това са дежурства на 50 патрула.

“Благодарим за петте камери, които ще ни дадете, но за нас ще е много по полезно, ако дружеството “Метрополитен” ЕАД възстанови на полицията близо 11 милиона лв. задължения, които има, за тези 350 полицаи, които охраняват „Метрополитена”. Може да се разбере много ясно, че тези 11 млн. лева, които идват в момента от бюджета на Министерството на вътрешните работи и покриват разходите за тази дейност, ако ги насочим в дейност по охрана на обществения ред. Това ще има много по голям ефект от пет камери”, каза още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст