ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Елена Йончева: Коалирането на БСП с ГЕРБ ще я обезличи

Елена Йончева

„БСП в лицето на Нинова дълги години обясняваше, че се бори с ГЕРБ, с цялата тази система, която те олицетворяваха дълги години в България. Всъщност това е имитационна политика, госпожа Нинова не се бори с ГЕРБ, а напротив, тя използва всички свои механизми, за да поддържа това управление и един ден ще се влезе в коалиция.“

Това обяви евродепутатът от групата на социалистите Елена Йончева в интервю за БНТ. Тя категорично се обяви срещу евентуално участие на БСП в коалиция с ГЕРБ.

По думите й това ще обезличи БСП и на следващите избори тя ще е на ръба дали ще влезе в Народното събрание.

Освен това подобна колаборация ще се отрази и на местните избори наесен, когато левите кандидати за кметове ще трябва да се противопоставят на представителите на десницата.

Йончева отправи критики към ръководството на БСП, което не се противопоставяло реално на ГЕРБ и би приело да участва в управление с политическата сила на Бойко Борисов.

По отношение на кандидатурата на българския еврокомисар по иновациите, научните изследвания, културата и младежта за премиер, Йончева посъветва Мария Габриел да се разглежда не само като предложение на ГЕРБ, а в нейно лице да се вижда Бойко Борисов.

„Тя е Бойко Борисов. Възможно е да се еманципира в бъдеще от него, но не знаем дали това ще се случи“, продължи Елена Йончева.

Тя обясни и че Бойко Борисов предлага Мария Габриел поради три основни причини,

Първо, с тази кандидатура той хвърля мост към партиите, с които преговаря – най-вече към „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Второ, с нея той дава знак на Европейската комисия, че ще продължи политиката й.

Трето, с Мария Габриел Бойко Борисов се опитва да изчисти имиджа си в Европа и да изгради европейски образ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст