Кание Уест проваля Adidas

Известният немски бранд е в немилост, след като афроамериканецът се превърна в персона нон грата.

Кой би подозирал, че бившият съпруг на Ким Кардашиян, ще се окаже много лош сътрудник в бъдеще. Такъв е и случаят с марката Adidas, на която ѝ се наложи преждевременно да прекрати колаборацията си с Кание Уест.

Разбира се, в това няма нищо неочаквано, след последните епични издънки на американския рапър, за които вече писахме. Така че загубата от 39 млн. евро само за първото тримесечие на 2023-а изглежда добър повод за прекратяването на всякакви сегашни и бъдещи проекти с Кание от страна на немския бранд.

Причината се крие в проектираните продукти – най-вече модели маратонки – на 45-годишната звезда, събрани под името Yeezy. Те все още се залежават в складовете на световния лейбъл, като по този начин Adidas пропуска да реализира продажби за 1,2 млрд. евро. В интерес на истината, проблемът не е че никой не иска да купи обувките на Кание и Adidas, напротив.

Кание Уест.
Кание Уест.

Ако Adidas продаде наличните бройки Yeezy, които са тъй желани от феновете, Уест ще има право на високи комисиони – а имиджът на концерна ще пострада. Обаче ако милионите чифтове обувки бъдат изхвърлени, съществува заплаха от високи загуби. Бьорн Гулден, новият главен изпълнителен директор на марката, вече е обмислял възможността да дари приходите на най-различни еврейски организации. Да припомним, че изпълнителният на Heartless бе обвинен и в антисемитизъм.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст