ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Габриел предлага експертен кабинет за една година

“Утре сутринта смятам да предложа разговорите да продължат за съставянето на експертно правителство, със срок от една година, на основа на приоритети.”

Това обяви номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел на брифинг в централата на политическата сила. Тя предложи и повече да не се говори за коалиции.

Габриел ще проведе утре разговори с всички партии, освен с “Възраждане”, като идеята й е до 15.00 часа да е наясно дали ще се събере подкрепа за експертно правителство с едногодишен мандат. На брифинга стана ясно, че ако се получи подкрепа за подобен кабинет, тя ще започне разговор с политическите сили за това кои са техните експерти, които те биха излъчили.

Припомняме, че за утре, 15 май, от 15.00 часа е насрочено връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила – ГЕРБ-СДС от страна на държавния глава Румен Радев.

По време на брифинга Бойко Борисов настоя за ясен отговор от лидерите на останалите политически сили извън “Продължаваме Промяната” – “Демократична България”, които обявиха, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС, и извън “Възраждане” заради несъвпадение на приоритетите.

Лидерът на ГЕРБ предупреди:

“Според Асен Василев на 14 юни, а според Влади Горанов – на 10 юни държавата няма да може да плаща пенсии”. Ето защо той настоя в утрешния ден Нинова, Карадайъ и Слави Трифонов да отговорят на Мария Габриел какъв вариант за кабинет да предприеме.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст