ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мария Габриел се среща с ръководствата на БСП, ДПС и ИТН

Парламент среща ГЕРБ ДПС Мария Габриел

Днес кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещнат с ръководствата на БСП, ДПС и ИТН, съобщиха от пресцентъра на първата политическа сила в 49-ото Народно събрание.

Участие в срещите ще вземат и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и председател на СДС Румен Христов. Всички разговори ще се проведат в зала “Запад” на Народното събрание.

Срещите предстоят в следния ред:

  • От 9:30 ч. с БСП
  • От 11:00 ч. с ДПС
  • От 12:30 ч. с ИТН

Припомняме, че на 10 май лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че кандидатът на партията за министър-председател ще е еврокомисарят Мария Габриел.

Във вчерашния ден на брифинг в централата на ГЕРБ Габриел предложи да бъде съставен ескпертен кабинет, който да бъде със срок от една година и да бъде основан на приоритети.

По време на брифинга Бойко Борисов настоя за ясен отговор от лидерите на останалите политически сили извън “Продължаваме промяната – Демократична България”, които обявиха, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС, и извън “Възраждане” заради несъвпадение на приоритетите.

Лидерът на ГЕРБ предупреди:

“Според Асен Василев на 14 юни, а според Влади Горанов – на 10 юни държавата няма да може да плаща пенсии”. Ето защо той настоя в утрешния ден Нинова, Карадайъ и Слави Трифонов да отговорят на Мария Габриел какъв вариант за кабинет да предприеме.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст