ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 16 май 2023 година

Боян Магдалинчев

Процедурата по отстраняване на Гешев е в ход

Процедурата по отстраняването на главния прокурор Иван Гешев вече е в ход, обяви представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. От днес започва да тече 7-дневният срок, който приключва следващия понеделник, поясни Магдалинчев.

Летят дронове в очакване на командата “enter”…

Както е тръгнало, ще се наложи да се обърнем към ООН, за да вкара тук миротворци, след обявената от главния прокурор Иван Гешев война. Судан пасти да яде – там поне е ясно кои са основните действащи лица. Тук имаме ясно позиционирани фронтмени, ама кой стои зад тях, какъв е тилът им, логистиката – един господ знае.

Държавните облигации скачат на банковия депозит

Банковият депозит, който поради почти нулевите лихви губи привлекателност, вече има реална алтернатива. Не става дума за аматьорски предложения за инвестиции в доста по-рискови инструменти срещу вероятно по-висока доходност. Иде реч за закупуване на държавни облигации с първокласен рейтинг.

Годишната инфлация у нас се забави до 11,6 на сто

Инфлацията у нас през април се забави до 0,3 на сто в сравнение с март и до 11,6 на сто спрямо април 2022 година. От началото на годината тя е 3 на сто, а средногодишната инфлация за май 2022 – април 2023-та спрямо периода май 2021 – април 2022 г. е 16,3 на сто.

Йелън: САЩ може да изпаднат в дефолт на 1 юни

Съединените щати може да изпаднат в дефолт на 1 юни, ако в Конгреса не бъде постигнато споразумение за вдигане на тавана на държавния дълг, предупреди отново министърката на финансите Джанет Йелън. Тази прогноза бе направена още в началото на този месец и потвърдена вчера въз основа на “вече налична допълнителна информация”, предупреди тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст