Радев: Регионът ще спечели, ако процесите на демократизация в РСМ станат необратими

Президентът Румен Радев връчва български документи за самоличност на Любчо Георгиевски и Благой Шаторов.

“Регионът ще спечели, ако процесите на демократизация в Република Северна Македония станат необратими и ако никой не преследва, малтретира, съди и стреля по някого само защото е българин”.

Това подчерта президентът Румен Радев, който връчи български паспорти на председателя и на секретаря на закрития от властите в Северна Македония български културен център “Иван Михайлов” в Битоля. 

Любчо Георгиевски и Благой Шаторов получиха български документи за самоличност на специална церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2. 

“За мен е привилегия да удостоя с български документи за самоличност двама наши сънародници, чиято родолюбива дейност и смелост напомниха на цяла България, че “Железният светилник” на българското родолюбие никога не е оказвал в съседна Република Северна Македония, че хилядолетната българска култура и историческото ни наследство в Македония са незаличими и и ще продължават да будят умовете и сърцата на българите. Вие ставате не само граждани на Република България, вие вече сте и граждани на Европейския съюз”, каза още държавният глава. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст