Президентът Радев: За работещо правителство е необходима устойчива политика

Избори 2022 Румен Радев

За да има работещо правителство, е необходимо да има устойчива политика – това каза президентът Румен Радев по повод опитите да бъде сформиран кабинет с първия мандат. 

Търсенето на пет гласа, които да подкрепят правителство на ГЕРБ- СДС Радев коментира така:

“Не е въпрос на търсене, не е въпрос на лотария, трябва да има устойчива политика, трябва да има ясни принципи, поставени върху стабилна основа”.

Първият мандат ще бъде върнат от Мария Габриел в 15 часа в понеделник, посочи президентът Румен Радев в Ямбол, където заедно с министъра на спорта Весела Лечева, се включи в спортен турнир по утринна гимнастика.

Президентът отказа да коментира друго по политически актуални теми. „Не искам да разваляме празника на децата с политическа изявления. От понеделник се връщаме. Тук не става въпрос за търсене, не е въпрос на лотария. Трябва да има устойчива политика, трябва да има ясни принципи в представено правителство“, добави Радев. 

Радев определи идеята за правителство на конституционната реформа като добра, но призова първо да се състави обикновено мнозинство.

“Идеята за конституционно правителство е добра, но нека първо да има обикновено мнозинство, за да има правителство. Това е най-важното, за да има парламент, който да може да разгледа и въпроса за конституционна промяна”, каза президентът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст