Adidas ще продава някои от продуктите на Yeezy в края на май

Adidas + Yeezy.

В края на май германският концерн за спортно облекло и обувки Adidas ще започне да продава в складовете си част от линията дрехи Yeezy, създадена от рапъра Кание Уест, която преди това беше спряна поради прекратяване на сътрудничеството с рапъра. Това се казва в изявление на компанията.

В същото време се посочва, че значителна сума ще бъде дарена на организации, участващи в борбата срещу дискриминацията и омразата, включително расизма и антисемитизма. Продажбата на продуктите ще бъде първият път, когато тези продукти са предоставени на потребителите, откакто Adidas прекрати партньорството си с Yeezy през октомври 2022 година.

Съобщението, казаха от Adidas, няма пряко въздействие върху текущите финансови насоки на компанията за 2023 година. „След внимателно обмисляне решихме да започнем да продаваме някои от останалите продукти на Yeezy. Продажбата и даряването бяха предпочитаният вариант сред всички организации и заинтересовани страни, с които разговаряхме. Вярваме, че това е най-доброто решение, тъй като взема предвид създадените дизайни и произведените обувки работят за нашите хора, решават проблема с инвентара и ще имат положително въздействие върху нашия бизнес“, коментира изпълнителният директор на Adidas Бьорн Гулден.

Миналия октомври “Адидас” прекрати договора на Уест заради спорните му действия. На 3 октомври, като част от Седмицата на модата в Париж, Уест се появи в суичър с надпис White Lives Matter („Белите животи имат значение“). Този лозунг е измислен в разрез с движението Black Lives Matter („Животът на чернокожите има значение“). Постъпката предизвика обществено неодобрение.

Прекъсването на договора на Уест и оттеглянето на неговите продукти Yeezy вече причиниха на производителя на спортни стоки загуби през първото тримесечие на тази година. Общата сума беше минус 24 милиона евро. В случай на изхвърляне на останалата част от продуктите в склада, загубите на компанията за годината ще се увеличат до 700 млн. евро. Групов иск от инвеститори в САЩ обвинява Adidas, че не са отговорили на своевременно на проблема, което задълбочава трудностите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст