Слави Трифонов обяви, че ИТН няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

Слави Трифонов

Слави Трифонов обяви, че “Има такъв народ” няма да участва в кабинет на ГЕРБ и няма да даде подкрепата си за първия мандат. Новината идва часове преди кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел да предаде папката със състав и структура на Министерския съвет на президента Румен Радев.

Лидерът на ИТН обяви решението си във “Фейсбук”. В публикацията той уточнява, че разговори по същество за състава и структурата с ИТН не са водени.

Според Трифонов, това означава само едно – че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен.

Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип. Затова “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат”, написа той.

Трифонов обаче декларира, че партията му продължава да иска редовен експертен кабинет, както и че ще води разговори с ПП-ДБ и потенциалния трети мандатоносител.

Припомняме, че по-рано в неделя депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разкри, че разделението в проекта за кабинет с първия мандат на ГЕРБ с министър-председател Мария Габриел по всяка вероятност ще даде около 13-15 министерски поста на ГЕРБ, 3-4 на ДПС и 2 на “Има такъв народ”.

От ГЕРБ-СДС ще приемат експерти от ДПС и “Има такъв народ” за правителство, след като двете формации са заявили подкрепа за експертен кабинет. “Целта е да бъдат намерени наистина най-добрите експерти за всяка позиция, за да изведем България от кризите”, увери Теменужка Петкова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст