ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 22 май 2023 г.

ПП-ДБ и ГЕРБ предлагат кабинет с ротационен премиер

“Продължаваме промяната – Демократична България” ще предложи правителство с втория мандат. Кабинетът ще има ротационен премиер. Първо министър-председател ще бъде Николай Денков от ПП, а след това – Мария Габриел от ГЕРБ.

Иван Гешев: Това е координирана политическа атака срещу съдебната власт

Моето мнение, е че това е координирана политическа атака срещу съдебната власт и прокуратурата – така главният прокурор Иван Гешев коментира събитията преди, по време и след опита за покушение срещу него и искането за отстраняването му. Според Гешев това е заговор за овладяване на съдебната власт и прокуратурата.

Мария Габриел върна на президента неизпълнен мандата

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС – Мария Габриел, върна на президента Румен Радев неизпълнен мандата за съставяне на правителство. По-рано в парламента от ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната – Демократична България” обявиха, че са постигнали съгласие за кабинет с втория мандат и ротационен министър-председател.

Диана Митева: България иска да достигне европейските нива на заплати – част І

Диана Митева е един от най-уважаваните банкери в страната, с над 25 години опит на високи мениджърски позиции в различни банки. Член е на Управителния съвет и изпълнителен директор на Банка ДСК от октомври 2003 г. до януари 2023 година. От април 2021г. до април 2023 г. е председател на Асоциацията на банките в България.

Намалява средната продължителност на живота на българина

Очакваната средна продължителност на предстоящия живот общо за населението на страната, изчислена за периода 2020-2022 г., е 71.9 години, като спрямо предходния период (2019-2021 г.) е намаляла с 1.7 години, сочат данни на Националния статистически институт.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст