ПП-ДБ за протеста на “Възраждане”: Когато твърдиш, че си за мир, не подкрепяш войната

пп-дб

Коалиция “Продължаваме Промяната-Демократична България” излезе със становище във връзка с протеста на “Възраждане” в неделя.

“ПП-ДБ призоваваме – нека наричаме нещата с истинските им имена. Войната не е мир. Когато твърдиш, че си за мир, не подкрепяш страната, която е запалила войната. В български градове се проведоха срамни демонстрации с руски знамена, демонстрации, защитаващи насилници, агресори, престъпници. Политизирани, заради участието на антибългарската партия “Възраждане”.

На всички, които вярват в лъжата “поход за мир”, трябва да е пределно ясно, че за да се постигне мир, трябва агресорът да бъде спрян, а не един цял народ да бъде унищожаван. Това означава агресорът да напусне суверенната територия на Украйна и там да се върне мирът”, написаха от коалицията.

Според тях ако проруският поход наистина беше поход за мир, щеше да се проведе в Москва или в Грозни, а червената боя нямаше да е по представителството на Европейската комисия, която защитава мира, а по представителството на държавата, която води войната.

“ПП-ДБ вярваме, че “поход за мир” не може да бъде със знамена на чужди държави, нито може да подкрепя режим, в който ракети събарят жилищни блокове, убиват цивилни граждани и оставят кървави парцали там, където доскоро се е чувал детски смях. Има един човек, който е отговорен за войната – това е Владимир Путин. Мир иска Украйна, мир иска Европа, мир иска България, но Путин иска война“, се казва още в становището.

По думите на ПП-ДБ “затова проводниците на прокремълската пропаганда, антибългарските партии, които веят руски знамена, чуждите агенти, в чиито джобове дрънчат копейки, нямат място в българската политика”.

Те категорично заявиха, че се противопоставят на всякакви инициативи, които искат да отклонят България от нейния мирен, свободен и проспериращ европейски път.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст