“Презареди кариерата си 2023” за професионално развитие във ВЕИ сектора

ВЕИ

Бизнесът, образованието и компетентните органи си сътрудничат за подготовка на специализирани кадри за ВЕИ сектора.

Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, взе участие в първото издание на кариерния форум за професионално развитие във ВЕИ индустрията „Презареди кариерата си“, организирано от „Соларна Академия България“, обявиха от браншовата организация.

Според него решаващ фактор за преодоляването на един от най-значителните проблеми на бизнеса у нас – липсата на квалифицирани кадри, е предприятията и браншовите организации да инициират промени в учебните програми у нас. Експертизата и познаването на отделни части на пазара е концентрирана именно в сдруженията на бизнеса и затова те могат да помогнат, като регулярно анализират до каква степен изучаваните технологии и предмети са адекватни на тенденциите в съответната индустрия, и при нужда – да формулират предложения за промени. „Това е особено належащо в настоящето, където технологичният напредък (и специално все по-интензивното използване на изкуствения интелект) прави хоризонтът на събитията все по-кратък и това което се е изучавало преди няколко години, понастоящем може вече да не е актуално“, подчертава Васил Тодоров.

Форумът „Презареди кариерата си“ събра на едно място бизнеса, институциите и кандидатите за работа с цел да се задълбочи диалога между ВЕИ индустрията, образованието и компетентните органи, за да работят съвместно върху иновативни и практически ориентирани подходи на обучение и създаване на зелени решения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст