ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Служебното правителство ще представи отчет за свършеното през последните 4 месеца

Министерски съвет Гълъб Донев

Служебното правителство ще представи отчет за свършеното през последните четири месеца. Това заяви премиерът Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.

Той смята, че след като папката за съставяне на редовен кабинет с първия мандат е предадена празна на държавния глава, то е редно следващата седмица, с очакването за изпълнение на втория, служебното правителство да одобри на извънредно заседание отчет за постигнатото през последните четири месеца.

Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношенията между първите и вторите в политическата система. В битието си на премиер на повече от 9 месеца, ще кажа, че в началото е добре да се мисли не за оставката, а за работата в полза на хората, която ще се свърши преди оставката, когато и да е тя”, добави той.

Донев е убеден, че всеки, който управлява държавата е длъжен да се отчита за стореното във властта.

Според него служебното правителство е успяло да управлява в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие, въпреки че на моменти му се е струвало скучно. “От друга страна, забавлението, което предлага играта на въртележка, върви с уточнението, че е възможно да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите“, допълни премиерът.

Според него същото се отнася и за политическата въртележка. Той изрази надежда, че участниците ще имат стабилен вестибуларен апарат.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст