Мисията на МВФ започва преглед на финансирането на Украйна

мвф

Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) започна работа по преглед на програмата за финансиране на Украйна, съобщиха от украинския регулатор.

„Мисията на Международния валутен фонд започна работа за извършване на първия преглед на съвместната програма на Механизма за разширено финансиране (програма EFF)“, отбелязват от Националната банка на Украйна.

По време на преразглеждането на програмата ще бъде повдигнат въпросът за изпълнението от Украйна на задълженията, посочени в меморандума за икономическа и финансова политика. Става дума за структурни реформи, както и за редица мерки в паричната и данъчната политика.

Националната банка на Украйна посочи, че повечето от мерките вече са изпълнени или са на финален етап на изпълнение. Самата мисия на МВФ ще работи офлайн и онлайн.

В началото на април ръководителят на Националната банка на Украйна Андрий Пишни съобщи, че Киев е получил първия транш от МВФ в размер на 2.7 млрд. долара като част от нова програма за финансиране.

Преди това Изпълнителният съвет на МВФ одобри отпускането на 15.6 милиарда долара на Украйна като част от четиригодишна програма за заем.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст