ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Епизод пореден от Мечо Пух – реформата

 „Проверката е във връзка с показаното от Гешев някакво обръщение, за Мечо Пух и че някой стоял на ветровито място. И 50 пъти да го викат, няма какво ново да каже!“ Това каза на медиите адвокатът на Бойко Борисов при разпита му в градската прокуратура по случая “Барселонагейт”. Процедурата била рутинна, политическите изказвания нямало как да са престъпни, всеки можел да иска оставката на всеки. Пък и за разлика от други лидери Борисов не бил чуван да казва, че я иска, а само него викали на разпит.

За „Мечо Пух“ знаем, че е една от най-популярните книги, но не толкова за деца, колкото за детето във всеки възрастен. В горния й вариант обаче тя е отново за глупака във всеки българин. Който, и ако, се хване на поредните лозунги за метене на политическия боклук, след като не дочака неговото чегъртане. А сега се мъчи да преглътне поднесената му като гурме сурова наденица, че ротацията не била коалиция.

Самият Борисов не забравя детето у себе си, което обича да командва. Сервилно цъфналите в двора на прокуратурата видни гербери бяха попарени със заръката : “Отивайте в парламента да вършите работа!” Която детето у всеки възрастен вероятно би оценило, но всеки възрастен с грам достойнство би усетил като унизителен шамар посред бял ден пред камерите.

А че по “Барселонагейт” Борисов няма нищо да каже Гешев знае. Както ще бърчи нищонезнаещо вежди и по другата проверка пред върховната прокуратура, по която ще го питат за корупция “в размер на… и следват много нули”. Така пишело в сигнала, по който бизнесмен свидетелства че лично му дал подкуп за мега услуга по възстановяване на данъчен кредит. Ако пък, недай си Боже, прокурорите на Гешев решат да питат Борисов кой уби Къро, мълчанието ще е величествено. А не бива, защото това е

първият видим резултат от поредната съдебна реформа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст