ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НС няма кворум: Депутатите от ГЕРБ са пред прокуратурата в подкрепа на Борисов

Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС се събра пред Софийската градска прокуратура и във Върховната касационна прокуратура в подкрепа на лидера на партията Бойко Борисов. Той се яви на разпит по делото “Барселонагейт“ и по сигнали за злоупотреба с власт.

Липсата на депутатите от ГЕРБ-СДС в пленарната зала на Народното събрание наруши кворума в залата и председателят на НС Росен Желязков прекъсна днешното заседание заради липса на кворум.

Борисов е получил и втора призовка – за разпит във Върховната касационна прокуратура по сигнал за твърдения за корупция и злоупотреба с власт.

“Тук сме, за да подкрепим лидера си, не разбираме защо за пореден път се претоплят очевидни спекулации, и се прекарват през системата на правосъдието, за да създават шум в системата, когато се прави кабинет и се подготвя сериозна правосъдна реформа”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

Той напомни, че в един и същи ден, в един и същи час Борисов е викан на две различни места като според ПГ на ГЕРБ-СДС това е индикация, че има опити за осуетяване на правосъдната реформа и съставянето на кабинет.

“Тук сме да изкажем подкрепа, да демонстрираме решителност, против опитите на някои институции да се месят в работата на НС. Ние имаме ясно мнозинство, готово да подкрепи съдебна реформа“, каза Томислав Дончев.

Той допълни, че ГЕРБ-СДС ще изказват подкрепата си по всякакъв начин и навсякъде.

Поддръжниците на Борисов скандираха “Бойко“, когато лидерът на партията пристигна в съда с автомобила си.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст