Полицията в Кейптаун разследва убийството на Къро

Полицията в южноафриканския град Кейптаун разследва убийството на известния подземен бос от бившата силова групировка ВИС Красимир Каменов-Къро. Новината бе официално потвърдена от говорителят на полицията в провинция Кейптаун полковник Андре Траут. Експерти-криминалисти претърсват мястото на масова стрелба в престижното предградие Констанция в града. Четири тела, за които се предполага, че са от български произход, бяха открити по-рано през деня.

“Около 8.20 сутринта бяха открити телата на две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години с огнестрелни рани. Смята се, че жертвите са от български произход“, заяви полковник Траут. “Полицията беше извикана на местопрестъплението, след като телата са откритио. Мотивите за множеството убийства все още не са установени, като детективите работят усилено в търсене на улики. Детективите за тежки и жестоки престъпления са започнали разследване” уточни Траут. 

Според първоначалната информация в българските медии, при атаката на къщата им са убити Къро, съпругата му и детегледачката им. Децата им били на училище и са живи и здрави. Засега българските власти отказват официална информация.

Както е известно Красимир Каменов по прякор Къро беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти. Каменов се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство. През март т.г. Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Каменов за подбудителство към убийството на бившия полицай Любомир Иванов.

Няколко дни по-рано на специална пресконференция, главният прокурор Иван Гешев спомена името на Каменов сред участниците в схема за търговия с влияние. От прокуратурата нарекоха това “заговор” за сваляне от поста на полицейски началници и на самия Гешев.

Прокуратурата пусна записи, в които различни хора обсъждат свалянето на Гешев, плащането на 400 000 лв. за смяна на полицейски началници, както и евентуалното санкциониране на лидера на ГЕРБ Бойко Борисовпо глобалния закон “Магнитски”, “ако не свалят Гешев”.

От държавното обвинение намекнаха, че основният участник във въпросните записи е именно криминално проявеният Красимир Каменов – Къро. Конкретни доказателства за евентуалното му участие в огласената схема за търговия с влияние обаче не бяха огласени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст