ПП обвини Радостин Василев, че е записвал срещите им

Кирил  Петков

„Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи, както на хора от “Продължаваме промяната”, така и на хора от “Демократична България”. Тези действия са работа на службите и на „Дълбоката държава“ с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство.“

Това заяви Кирил Петков по време на извънредно изявление пред журналисти.

Петков обяви, че като инструмент за това е използван емоционално нестабилният политик Радостин Василев, който се разследва от Гешев. По думите му Василев лично се е похвалил, че зад тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат да бъде създадено правителство.

Той добави и че Радостин Василев има нереалистична цел, която е да започне свой политически проект в утрешния ден, с който да помогне да бъде взривена държавата.

Петков уточни, че записите представляват сглобяване на отделни фрази, думи и изрази, които са извадени от контекста, за да създадат внушения. 

Той цитира някои от тези внушения: „Бойко Борисов е само медиен противник“, „Ще изперем Борисов, той е наш приятел“,“ Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитетът на Борисов и реално има схема за неговото пазене“, „Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма собствена тежест и е политически пленник“, „Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата“, „Няма да се борим срещу корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията“.

Петков обясни и че в записите има и внушения за политически натиск от Европа, свързани с Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и международни политици с цел създаване на дипломатически скандал.

„Над четири часа записи са синтезирани в десет минути, така че да дадат абсолютни грешни внушени,“ допълни той.

Според Петков е налице активно мероприятие на „Дълбоката държава“ – публични убийства в чужди държави, записи на политици, опити за шантаж и манипулации, опити за предизвикване на международни скандали.

Изявлението е направено часове, след като стана ясно, че утре, 26 май, Радостин Василев ще даде пресконференция в Българската телеграфна агенция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст