ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП сменят пет министри, ГЕРБ държат на МВР

Въпреки че “Продължаваме промяната” дадоха заявка, че ще запазят структурата на кабинета, който вече представиха, най-вероятно ще издигнат други титуляри за министерствата на икономиката, земеделието, туризма, труда и спорта, предаде OFFNews, позовавайки се на свои източници. 

Досега се очакваше, че от ГЕРБ единствено Мария Габриел ще участва в проектокабинета, който ще бъде предложен с втория проучвателен мандат – като вицепремиер и външен министър. Тази сутрин обаче акад. Николай Денков коментира, че от ГЕРБ искат още министри, но че ПП държат те да излъчат списъка. Той уточни, че преговорите все още текат. 

Според информацията на медията няколко от познатите лица от ПП, които бяха в списъка – Асен Василев (финанси), Даниел Лорер (иновации), Радослав Рибарски (енергетика), Милен Матеев (правосъдие), Георги Гвоздейков (транспорт) – остават. 

Смени се очакват в предложенията за министър на вътрешните работи (в първоначалния списък на ПП-ДБ – Андрей Янкулов), министър на икономиката (Юлиан Войнов), министър на труда и социалната политика (Иван Кръстев), министър на земеделието (Христо Даскалов) и министър на туризма (Гергана Кабаиванова).

От ГЕРБ все така настояват да получат министерския пост в МВР.

По-късно днес националните съвети на партиите в коалицията “Демократична България” – “Да, България”, “Демократи за силна България” и “Зелено движение” – ще проведат национални съвети, на които ще решат дали да подкрепят проектокабинета “Денков-Габриел”. Съпредседателят на ДБ Христо Иванов даде заявка, че коалицията ще подкрепи кабинета, за да се излезе от политическата криза, но без да участва в него със свои министри.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст