ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гешев смята, че с убийството на Къро се връщаме в мутренските години

Парламент Иван Гешев

“Мисля, че бях категоричен преди две години, че това, което се случва и се прави с българската прокуратура и съдебната власт ще доведе до бум на престъпността и връщане в мутренските години”.

Това каза в кулоарите на парламента главният прокурор Иван Гешев, отговаряйки на въпрос за това дали има връзка между покушението му и атентата срещу Красимир Каменов-Къро.

Гешев категорично заяви: “Готов съм да си довърша мандата в името на българските граждани и народа!”

След края на днешното пленарно заседание има насрочена заседание на правната комисия в парламента, на което ще бъдат обсъдени на второ четене промените в НПК, свързани с механизма за разследване на главния прокурор.

Припомняме, че по непотвърдена информация, преди около час, стана ясно, че бизнесменът Красимир Каменов-Къро и жена му са застреляни в Кейптаун, ЮАР.

Засега българските власти отказват официална информация.

Бизнесменът Красимир Каменов – по прякор Къро – беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти. Каменов се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство.

Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който бе показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст