ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов заяви, че записите на Радостин Василев няма да му повлияят за правителство

Борисов

Докато се радвахте на нерегламентирани записи, които се опитваха да направят и да съборят законно правителство преди две години – по същия начин сега се прилага същият сценарий върху коалицията ПП-ДБ“. Това каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отговаряйки на въпрос какво смята за обявената снощи от Кирил Петков информация, че срещу ПП-ДБ е организирана атака от страна на службите, и по конкретно – депутати са записвани по време на партийни срещи.

Той определи случващото се като “нечистоплътност”и добави, че според него целта е да не се състави правителство.

Нали видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета, защото е същият монтаж. Целта беше да ме омаскарят, да се срине държавата и сега всички виждат какво се случи за две години“, категоричен бе Борисов.

На лидера на ГЕРБ не му било известно какво точно знае Кирил Петков, но ако е на негово място, не би коментирал темата.

Попитан дали скандалът със записите ще повлияе на съставянето на кабинет, той отговори: “На мен специално няма да ми повлияе. Мария Габриел води преговорите. Аз не участвам”.

Бойко Борисов отказа да говори за разпитите, на които беше повикан през вчерашния ден в Софийската градска прокуратура, а след това в Съдебната палата. Става дума за разпити по делото, известно като “Барселонагейт” и за твърденията срещу него за злоупотреба с власт. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст