БСП се разграничи от „коалицията на омертата“ и напусна пленарната зала

Корнелия Нинова

“Как смятате, че г-жа Урсула Фон дер Лайен и участниците в Г-7 гледат на факта, че мандатоносителят в България за  бъдещо правителство публично обявява, че са оказвали натиск за съставяне на правителство? Дали ще подкрепят бъдещата евроатлантическа коалиция на имунитетите, на омертата и международния скандал?”

Тези въпроси зададе Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по повод записите, които Радостин Василев излъчи по време на пресконференция в БТА. Лидерът на “БСП за България” отбеляза, че анонсираните записи не са се оказали манипулирани от службите, а от онлайн заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната” – “Демократична България”.

Нинова определи случилото се като абсолютен международен скандал. И подчерта, че България пак е сложена на дъното. Тя бе категорична, че евроатлантиците са съсипали евроатлантическите хубави идеи с такова поведение.

„Шокирана съм, ако Христо Иванов е казал, че ще измисли комисия, която шест месеца да тупа топката, за да може през това време да се направи конституционна реформа, която да махне Гешев. Че е казал, че през тези шест месеца ще тупа топката, защото ще бъде поискан имунитетът на Борисов и цитирам „само ние можем да го изперем“, коментира лидерът на БСП. 

Тя заяви, че дистанцира „БСП за България“ от тази безпринципна коалиция, която е коалиция на омертата, на имунитетите, на кражбите и на продължаващата съсипия на България. 

„Нашата парламентарна група няма да участва днес в това заседание, което представлява кулминация на задкулисието“, обяви Нинова и напусна демонстративно залата. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст