“Възраждане” със сигнал до главния прокурор за разследване на лицата, споменати от Радостин Василев

брифинг на "Възраждане"

От “Възраждане” подготвихме сигнал, подписан от цялата ни парламентарна група, който ще бъде пуснат до главния прокурор. В сигнала искаме да бъдат разследвани лицата, споменати в пресконференцията на Радостин Василев, да се установи автентичността на записа и тези лица да бъдат с повдигнати обвинения.” Това обяви на брифинг в парламента лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

Той уточни, че от “Възраждане” ще искат да бъдат повдигнати обвинения на ръководството на ПП-ДБ за държавна измяна, а на ГЕРБ – за “цялостно творчество”.

Костадинов посочи, че институциите на съдебната власт трябва да се задействат, за да може най-накрая престъпленията да спрат.

Според лидера на “Възраждане” в пуснатия от Василев запис има данни за извършено престъпление срещу републиката по глава Първа от Наказателния кодекс.

“Лицата, които са синхронизирали бъдещите шефове на службите с едно посолство и са ходили след това да търсят одобренията на другите посолства, трябва да бъдат незабавно арестувани. Това са чужди агенти, шпиони, саботьори”, посочи Костадинов за съдържанието на записа, пуснат днес на пресконференция в БТА.

Костадинов апелира максимално бързо да се задейства процедурата с мандатите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст