ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Демерджиев: МВР няма да участва във войни между институциите

Иван Демерджиев

Представител на МВР ще бъде допуснат от ЮАР до разследването по случая “Красимир Каменов”

Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира изтеклите записи, както и коментарите на определени политици, че е възможно те да са разработка на службите. Демерджиев каза, че МВР не се занимава нито с подслушване, нито със записване, нито със следене, а само с разследване и то когато има доказателства за това.

“Понеже се направиха някои спекулации в медиите за незаконни действия на службите, много ясно искам да заявя, че силно се надявам да не се визира Министерството на вътрешните работи в тази насока, защото МВР не си е позволявало нито да подслушва, нито да записва, нито да следи някой незаконно, няма и да си позволи да го прави. МВР единствено разследва престъпници, когато имаме достатъчно данни за извършени престъпления. За съжаление понякога тези хора се оказва, че имат и други длъжности и функции или обществени качества, но това нас не ни касае по никакъв начин”, посочи Демерджиев.

“И още нещо ясно искам да заявя: Министерството на вътрешните работи няма да участва нито във войни между представители на отделни институции и да заема страна в такива конфликти, нито пък ще участва във войни между политици и представители на други институции. Това, което ние правим и ще продължаваме да правим, е да защитавам стриктно правата и законните интереси на българските граждани и да положим всички усилия да обезпечим реда и законността в страната”, добави той.

Вътрешният министър също така съобщи, че представител на българското Министерство на вътрешните работи ще бъде допуснат от властите в Република Южна Африка до разследването по случая на издирвания чрез Интерпол Красимир Каменов, който вчера беше убит заедно с още трима души в Кейптаун.

Демерджиев увери, че още от вчера сутринта институцията МВР прави всичко необходимо да получи информация във връзка с покушението срещу Красимир Каменов – Къро. Той допълни, че още преди време вътрешното министерство е посочило на властите в ЮАР местонахождението на Каменов, но не са последвали абсолютно никакви действия.

“По повод на убийството на Красимир Каменов – Къро, съпругата му и още 2 лица, което беше в ЮАР искам да внеса някои уточнения. Още сутринта МВР предприе действия да придобие цялата информация по този случай по официални канали, със съдействието на Министерството на външните работи. В момента сме в комуникация с властите в ЮАР. Имаме уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да се запознае на място със ситуацията и с хода на разследването. Имаме уверение, че ще успеем да получим цялата налична информация, касаеща това разследване”, каза още министър Демерджиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст