ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денков: Правят се опити от всякакви страни да се блокира правителството

Николай Денков

Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството. Залогът е голям. Това коментира в кулоарите на парламента акад. Николай Денков от “Продължаваме промяната – Демократична България”, обявената снощи от Кирил Петков информация, че срещу техните редици е организирана атака от страна на службите, и по конкретно – депутати са записвани по време на партийни срещи.

Това, което разбрахме за г-н Василев, е че той лично се е похвалил, че има с него институции и хора от криминалния контингент, които се интересуват от властта“, заяви още Денков.

На въпрос откъде коалицията на ПП-ДБ има информация за записите, които Радостин Василев ще представи днес на пресконференцията си, Денков отговори, че питането трябва да бъде отправено към Кирил Петков.

Относно гласуването вчера в правна комисия, депутатът заяви, че се е случило нещо, което е останало в сянка. “Нека да припомня, че първото ми усилие беше да направим законодателна програма. Тогава ГЕРБ-СДС, лично Борисов казаха, че ще приемат на сто процента “Крумовите закони”, както бяха казани. Всъщност вчера в правна комисия стана нещо доста различно. Бяха осакатени буквално част от текстовете“, поясни Денков.

Припомняме, че номинираният за премиер с втория мандат Николай Денков постави съдебната реформа и текущото приемане на промените в НПК и Закона за съдебната власт като условие за съставянето на правителство.

Ако отново започнем да подменяме текстовете и да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска правосъдна реформа, не знам дали бих искал да продължаваме в тази посока. Аз разбрах вчера следобед за случилото се в правна комисия, така че, дайте ни малко време да видим какво се случва и от другата страна“, заключи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст