ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Когато гръм удари в Кейптаун, как ехото отеква в МВР…

мвр

Покушението над Красимир Каменов-Къро и съпругата му в Кейптаун извади вътрешното министерство от дълбок сън, в който тъне от години. Издирваният от десетилетие виден представител на силовата групировка ВИС успя да избяга от службите и живя необезпокояван до края на дните си, въпреки че и децата в България знаеха къде се намира.

Може би ще се окаже, че служебното ръководство на МВР ще свърши повече работа от всички предходни началства на вътрешното ведомство. “Сутринта МВР предприе действия да придобие цялата информация по случая. Имаме уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да се запознае на място със ситуацията и хода на разследването. Това ще стане по официални канали със съдействието на МВнР”, съобщи днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка с убийството на Красимир Каменов в РЮА.

Министърът припомни, че това не е единственият такъв случай. “През 2018 година има сходно убийство в ЮАР – на български гражданин и неговата съпруга”. От думите му стана ясно, че целта е да се установят извършителите и поръчителите на това тежко престъпление. “Нашата цел е да установим връзките и причините, довели до това престъпление, да разкрием извършителите, да разкрием и евентуалните поръчители. Обединили сме усилията на всички служби и работим активно”, допълни Демерджиев.

“Политиците и магистратите, които днес воюват, когато бяха приятели, имаха един общ враг – Красимир Каменов – Къро. Към неговото залавяне бяха насочени много усилия. Той беше обявен за междудържавно издирване. МВР е уведомило властите в ЮАР къде се намира това лице. Тези хора дължат обяснения не като приятели, а като врагове – как и защо се стигна до убийството на този човек, посочен като техен общ враг”, категорично заяви той.

Прави чест на Демерджиев, че безкомпромисно припомня този общоизвестен факт. Защото зад летаргията, в която бяха изпаднали МВР, прокуратура и спецслужби, всъщност се крият мръсните тайни между Каменов и онези негови приятели, превърнали се в негови врагове…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст