ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова: Борисов насъскваше партиите една срещу друга, да си носи сега отговорността

Корнелия Нинова

За нас темата бюджет си остава най-важна, всички тези записи, разправии, грозотии, които вадят пречат на истинския процес, който трябваше да бъде бюджетът.” Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея времето напредва и е крайно време бюджетът да бъде приет, но не и този на Радев, който тя смята за абсурден. “Очевидно първата и втората сила поставят приемането на бюджета като следствие от това какво мнозинство ще се излъчи. Отговорността е изцяло на Бойко Борисов. Той създаде тази каша, той я провокира, той имитираше през цялото време преговори, използваше едната партия срещу другата, насъскваше ги едни срещу други и сега да си носи отговорността“, категорична бе Нинова.

Попитана дали вижда намеса на президента Румен Радев във всички тези процеси, лидерът на БСП коментира, че за нея е необяснимо защо той бави връчването на втория мандат. Тя е на мнение, че той печели време, за да се разпаднат всички възможни мнозинства, за да продължи да управлява служебния кабинет.

Ролята на един истински президент, на един истински държавник в такъв момент е да събере всички, да медиаторства, да търси изход, а не постоянно да вкарва противоречие и сблъсъци, така че да няма редовно управление на България“, завърши Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст