ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков смята, че днешната атака има за цел да попречи за сформирането на редовен кабинет

Днес се потвърдиха нещата, за които вчера ви предупредихме. Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атака“. Това заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков в Народното събрание.

Той добави, че най-важният факт, произлязъл от днешната атака е, че е станало ясно, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат. “Само да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия. ДАНС охранява само стратегически обекти. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект?”, поинтересува се Петков.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” попита дали президентът Радев знае за тези среднощни разговори между шефа на ДАНС и Радостин Василев, и дали е възможно в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които са били подготвени.

“Открито заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим за бъдещите назначения в службите ще държим да има чисто минало, и да не е бил част от престъпна група, както и да не е бил агент на вражеска държава или агент на Държавна сигурност”, категоричен бе Петков.

Той добави, че от коалицията имат силно желание за реформа в службите, както и за това страната ни да има редовно правителство, което да освободи ръководството на българските служби от дългогодишни зависимости.

Петков попита защо все още президентът бави връчването на втория мандат и дали това не е синхронизирано с днешната пресконференция.

Също така той призова “всеки буден гражданин” да изслуша целия запис от заседанието на Националния съвет на ПП и сам да се увери, че всички членове на политическата сила осъзнават в каква тежка ситуация се намира България. “Не сме се отказали да помогнем на България да бъде нормална, европейска държава със справедлив съд, прокуратура, пълноправен член на Шенген и еврозоната, независимо след постигането на тези цели дали ще управляме ние, или не”, добави Петков.

Съпредседателят на ПП коментира и разговорите за съставяне на редовен кабинет като за пореден път подчерта, че ПП-ДБ не е в коалиция с ГЕРБ-СДС и именно това налага следването на схемата с ротацията на премиери.

“Акад. Денков говори с всички министри по отделно, но базата е представения преди седмици от нас състав за проектокабинет. Знам, че съгласуват и с Мария Габриел. Имаше министри, които не можаха да приемат първия път, когато бяха поканени, защото им се струваше, че този кабинет едва ли ще се случи. Сега обаче казаха “да”. Има и хора, които се отказват по лични причини”, завърши Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст