ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Френската Michelin продаде бизнеса си с гуми в Русия

Мишлен

Френският производител на гуми Michelin продава производствените си мощности в Русия на Power International Tyres. Това се казва в прессъобщение на френската компания, разпространено в петък.

“Michelin обявява подписването в петък на споразумение с Power International Tyres за придобиване на две руски компании”, се казва в комюникето. Става въпрос за завода за гуми и компанията Camso CIS (Camso CIS LLC), която е специализирана в продажбата на гуми и гъсеници за специална техника. “Power International Tyres е виден партньор на Michelin и един от ключовите доставчици на гуми за Русия с присъствие в цялата страна.”

Както е посочено в компанията, това решение е позволило да се запазят около 250 работни места. „Продажбата на нейните активи в Русия е крайъгълен камък в историята на компанията, която присъства в Русия от 1997 г.“, се казва в прессъобщението.

В началото на юни 2022 г. производителят на гуми Michelin обяви, че ще прекрати дейността си в Русия до края на тази година и ще прехвърли руското подразделение на местния мениджмънт. Компанията, която спря дейността си през март 2022 г., заяви в изявление, че не е в състояние да продължи производството поради „проблеми с доставките на фона на обща несигурност“.

Компанията уточни, че загубите от напускането на Русия ще възлязат на над 200 млн. евро.

Производственият капацитет на завода в района на Москва е до 2 милиона гуми за леки автомобили годишно. Русия представлява 2% от общите продажби на френската компания и 1% от общото производство на гуми за леки автомобили.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст