ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 27 май 2023 г.

мария габриел бойко борисов

ГЕРБ замразява преговорите за кабинет с ПП-ДБ

ГЕРБ замразява преговорите за съставяне на правителство, които води с коалицията “Продължаваме промяната” – “Демократична България”. Това съобщи спряганата за премиер Мария Габриел на брифинг с ръководството на ГЕРБ. Всичко си има граници, заяви тя.

Досъдебното производство за чекмеджето е прекратено

Това е станало на 10 май, докато главният прокурор Иван Гешев е бил в САЩ и го замествал Борислав Сарафов, съобщи самият Гешев. Проблемът от юридическа гледа точка е, че няма как да се установи дали тези банкноти и кюлчета на снимките са истински, или са само макети, дори да съвпадат като номера със съществуващи, коментираха градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Илияна Йотова: Държавността се руши по безпрецедентен начин

Така вицепрезидентът коментира изнесения запис вчера от Радостин Василев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Жалко е, една седмица живяхме с този труден политически компромис за ротационно правителство. Оказа се, че това е само фасадата, зад която са се скрили истинските намерения”, коментира тя.

ПП изключва промяна на постигнатата договореност с ГЕРБ-СДС

“Няма как да стане, защото ние много ясно сме заявили докъде сме в преговорите. Имаше постигнато съгласие. Ние не можем да рестартираме преговорите от самото им начало на този етап”, коментира Лена Бориславова.

Инвеститорите създадоха “ценови балон” при компаниите, развиващи AI

Това се показва от “странното” и “много дълго” покачване на Nasdaq 100 – индексът, който включва технологични акции, казва икономистът Дейвид Розенберг.  Ситуацията с изпомпването на инвестиции в технологичния сектор на AI му напомня за сценария на прословутия dot-com бум в края на 90-те години.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст