ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Досъдебното производство за чекмеджето е прекратено

чекмедже кюлчета бойко борисов

Това е станало на 10 май, докато главният прокурор бил в САЩ и го замествал Борислав Сарафов

Досъдебното производство за чекмеджетата с евро и кюлчета е прекратено. Това потвърди пред БНТ главният прокурор Иван Гешев.

Главният прокурор допълни, че е научил информацията от “Бивол”.

“Наказателното производство е прекратено на 10 май, като към този момент главен прокурор беше Борислав Сарафов, аз се намирах в Съединените щати, във Вашингтон. Делото е на специален надзор. Дадени са указания за извършване на служебен контрол върху постановлението от Върховна касационна прокуратура. Това срутва мита за всемогъщия и силен главен прокурор”, допълни Иван Гешев.

Той добави, че всички български магистрати действат според Конституцията, законите и фактите.

“В прокуратурата е изградена система за служебен контрол”, каза още Иван Гешев.

Досъдебното производство за т.нар. “кюлчета” е прекратено на 10 май, потвърди за БТА градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Става дума за разследването, което бе образувано по снимки, за които се твърди, че са от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На изображенията се виждат банкноти и кюлчета

Проблемът от юридическа гледа точка е, че няма как да се установи дали тези банкноти и кюлчета на снимките са истински, или са само макети, дори да съвпадат като номера със съществуващи, коментираха от прокуратурата. 

От държавното обвинение припомниха, че по делото са били направени редица международни поръчки и запитвания дали такива банкноти с такива серийни номера съществуват.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст