Кирил Петков се извини за думите си за Мария Габриел от записа

Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката, заявява Петков

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков се извини във Фейсбук за думите си по адрес на Мария Габриел, които се чуват на записа от заседанието на Изпълнителния съвет на ПП, който беше разпространен вчера от Радостин Василев. Петков квалифицира думите си като “непрецизен изказ”.

В изтеклия запис Петков употребява думите “залагаме застраховка Мария Габриел, която си мечтае да бъде премиер, а Борисов се изпира през този вариант”.

В изявлението си във Фейсбук Петков е написал следното:

В дългата нощ, в която ПП трябваше да вземе съдбоносно решение за втория мандат, имаше много емоции, мнения, квалификации. Имаше и непрецизен изказ от моя страна за г-жа Мария Габриел, затова бих искал да кажа ясно личното си мнение за нея:

Считам, че Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката. Дълбоки уважения към нея и към всяка дама, взела решение да превърне политиката в призвание. Знам колко е трудно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш. И също толкова добре знам колко е необходимо и безценно. С такива примери вярвам, че изпращаме силно послание и мотивация повече жени да разберат, че мястото на всяка от вас е точно там, където си изберете.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст