ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Асен Василев: Заставам зад всяка своя дума от записа

Асен Василев

Нормално е нашите служби да работят с партньорските служби и да има промени в администрацията, изтъкна съпредседателят на ПП

В записа няма нищо скандално, много ясно заявих, че заставам зад всяка една дума в него. Това коментира Асен Василев пред БНТ.

По закон българските служби работят с партньорските служби в ЕС и НАТО. Нормално е ръководителите им да имат достъп до информация и да бъдат съгласувани, след като са избрани.

В държавната администрация трябва да настъпят промени, за това се говори много ясно и не е изненада за никого, посочи Василев.

“Седемте месеца, в които ние управлявахме, всички промени са правени нормално и на база не политическа, а на база на това кой се справя със задълженията си и дали някой не е нарушил закона – да използва позицията си за политическа агитация”.

Според Василев записът е предизвикал емоции, но няма да повлияе толкова на процесите за съставяне на правителство.

“България трябва да има стабилно правителство, което да ни утвърди като истински член на ЕС с влизане в Шенген и еврозоната и истински член на НАТО. Акад. Денков има пълните пъравомощия да води преговорите. доколкото разбрах президентът ще връчи втория мандат утре, така че до седмица всички ще знаем как са приключили”.

Асен Василев не е склонен ПП-ДБ да отстъпят и Мария Габриел първа да заеме премиерския пост.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст