Делян Добрев допуска правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН

Делян Добрев

Ключът към решаване на парламентарната криза се държи от Христо Иванов, смята депутатът от ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш министър Делян Добрев допуска създаването на парламентарно мнозинство, състоящо се от депутатите на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН, с чиито гласове да бъде излъчено правителство, стана ясно от негов постинг във Фейсбук. Като алтернатива Добрев допуска провеждането на нови, шести поред парламентарни избори. Като плюс на този вариант Добрев посочва, че “партията на измамниците от ПП ще отиде в небитието”. Ключът към решаване на парламентарната криза се държи от Христо Иванов, смята депутатът от ГЕРБ, и го призовава към кураж и държавническо поведение.

Целият текст:

След първоначалния шок и ужас от разговора на измамниците, идва ред трезво да помислим какви са вариантите. Според мен те винаги са били два:

Вариант I:

Дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН.

Плюсове: Стабилно мнозинство от 142 депутата, 100% съвпадение на приоритите и програмите, принципни и правилни позиции по геополитическите въпроси, способни политици и експерти, които могат да извадят страната от кризата на ПП…

Минуси: Не виждам.

Вариант II:

Избори.

Плюсове: Партията на измамниците от ПП ще отиде в небитието. Истинското наказание/възмездие в политиката го дават избирателите и аз нямам съмнение, че ПП ще си получат заслуженото.

Минуси: Шести поредни избори, още няколко месеца хаос и несигурност, липса на бюджет, задълбочаване на кризата и др.

От много време твърдя, че ключът към решаване на парламентарната криза се държи не от Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ или Слави Трифонов, а от Христо Иванов. И това е факт не само в това събрание. Така беше и в предишното, най-вероятно ще е така и в следващото.

Време е ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност. Не могат повече да се крият зад коалиции с ПП (партия за която от ДБ са били винаги наясно, че е сбирщина от измамници, жадни за власт). Настават мъжки времена. Време е да се прояви кураж, държавническо поведение и отговорност към избирателите!

P.S. И още нещо! Ако въпреки всичко, все пак се сформира някакъв Франкенщайн с участието на Асен Василев и ПП, вината за това ще е колкото на ГЕРБ, толкова и на Христо Иванов и ДБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст