Денков: Говорих с Габриел, очаквам работен диалог

Николай Денков

Аз ще бъда гарант, че няма да се случват незаконни действия, заяви кандидатът за премиер от ПП-ДБ

“Днес говорих с Мария Габриел, надявам се утре-вдругиден да влезем в работен диалог”. Това коментира Николай Денков от ПП, предаде БНТ.

Размразяването на преговорите е възможно, след като да се чуят условията на ГЕРБ, като те предлагат да се деполитизира кабинетът. Ще обсъдим и този вариант, коментира той.

Не е обсъждан вариант Мария Габриел първа да заеме премиерския пост.

“Причината е, че следващите седмици следва да бъдат приети доста важни и сериозни закони. Видяхме какво стана с варианта на НПК, осакатен в правна комисия. Намесихме се категорично, Казахме, че е неприемливо и след това в пленарна зала беше възстановена оригиналната версия”, обясни Денков.

По думите му тепърва ще има опити да се попречи на приемането на законите, а правителството ще бъде както гарант, така и заложник на законодателната програма.

Коментира и репликите на Асен Василев от заседанието на ПП относно уволненията в администрацията и службите:

“И г-н Василев, и аз сме били министри. Никой от нас не си е позволил да прави нещо извън закона. Това беше едно емоционално изказване в полунощ, след много напрежение. Винаги сме спазвали законите, така ще бъде и сега. Аз ще бъда гарант, че няма да се случват незаконни действия”.

Никъде и по никакъв начин не са обсъждани уволнения на учители и директори, изтъкна Денков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст