ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В София отвори първият хостел със спални капсули

Green Cube.

Ако все още не сте чували за подобно място за отдих, не сте единствените. Разказваме ви за новия тренд в туристическия бранш, който набира все по-голяма популярност с всеки изминал ден.

Green Cube – така се казва новият нискобюджетен хостел с индивидуални спални капсули, намиращ се в непосредствена близост до Централната железопътна гара и автогара „София“ в столицата, на булевард „Христо Ботев“ №137.

Колкото и неприемливо да звучи това ново попълнение за София, фактически се оказва, че трендът набира все по-голяма популярност по цял свят, след като първото подобно място за настаняване бе открито през 2019-а в Словения.

Реално погледнато, всеки един гост на хостела получава индивидуална капсула, която е снабдена с осветление, електрически контакт и плътна шумоизолираща завеса, както и малък гардероб. Капсулите са разположени по две или четири в помещение, което е подсигурено с електронно заключване.

Целта на откриването на такава подобна сграда е успешното привличане на повече групи туристи. Това, разбира се, не е хич чудно, защото през последните години София се превръща във все по-желана туристическа дестинация.

Green Cube.
Green Cube.

„Остават ни съвсем малко довършителни детайли, за да посрещнем първите гости. Резервации вече са възможни. Имаме 99 капсули на бюджетна цена.“ – разказва архитект Румен Първанов, управителят на дружеството Green Cube.

За повече информация, посетете официалния сайт на хостела ето от тук.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст