ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сарафов се появи на снимки с Пепи Еврото в “Осемте джуджета”

борислав сарафов петьо петров пепи еврото

Снимките са от момент, в който трябваше да се видим с Гешев, той има незаконно частно външно наблюдение, коментира Сарафов

Снимки на заместник главния прокурор и шеф на националната следствена служба Борислав Сарафов с бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, в скандално известния столичен ресторант “Осемте джуджета” бяха публикуване днес от Антикорупционния фонд на страницата му във Фейсбук. От фонда задават въпроса дали има прикрита проверка на КПКОНПИ срещу Сарафов и съобщават, че ще изпратят информацията, с която разполагат, в прокуратурата.

Пълният текст на съобщението:

“Има ли прикрита проверка на КПКОНПИ срещу заместник-главния прокурор Борислав Сарафов?

АКФ получи тази информация на офисния си мейл, както и снимки от вече затворения столичен ресторант “Осемте джуджета”.

Те са от неизвестен подател, но потвърждават изнесените досега информации за схеми за неправомерно влияние и използване на прокуратурата в частни интереси, с участието на бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров и действащи магистрати.

Ще изпратим тази информация за проверка в прокуратурата, където се надяваме да има ново развитие по темата.”

“Срещу мен се води мръсна, кална война. Публикуваните снимки, на които се вижда Петьо Петров, по известен като Пепи Еврото, са от момент, в който трябваше да се видим с Гешев”, коментира междувременно Сарафов пред bTV.

Те са направени чрез частно външно наблюдение, което е незаконно, добави той и поясни, че именно Гешев разполага с такава наблюдение.

“Тогава, преди три години, още се опитвах да поддържам нормални, човешки отношения. Иван Гешев искаше да се видим и трябваше там в този ресторант “Осемте джужджета” да го направим. Той не дойде. Подозирам всичко е направено с тази цел, да бъда заснет”, обясни още Сарафов.

По думите му е ясно кой натиска “ентъра”. 

Иван Гешев разполага с частно външно наблюдение, това е скандално. Той каза, че има над 150 записа, явно той натиска на “ентъра”, добави зам.-главният прокурор. 

Снимките се появиха, след като стана ясно, че ще съм гост в предаването “120 минути”, обясни още Сарафов. 

Той разказа и че Гешев често е ходил в ресторант “Осемте джуджета” и че е имал близки отношения с Петьо Петков – Еврото.

„Аз нямам никакво касателство с казуса “Осемте джуджета”, каза Сарафов.

Той обясни, че е повод за притеснение това, че някой следи него, жена му и малкия му син. Затова и му е била нужна охрана.

“Аз съм този, който първи депозира сигнал срещу Иван Гешев. За разлика от него, защото той се уличи във връзки с политици, аз не поддържам никакви връзки с политици”, заяви още Сарафов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст